Solidaridad - Collecte Kerstnachtdienst

Solidaridad - Collecte Kerstnachtdienst
Solidaridad is een van oorsprong kerkelijke organisatie. Van hulpverlening door middel van projecten, via het introduceren van Fairtrade certificaten en aandacht vragen voor de economische ongelijkheid, is Solidaridad zich gaan toeleggen op het in kaart brengen van productieketens.

Solidaridad staat voor een duurzame productieketen. Van de boer tot op uw bord. Van de goudmijn naar het goud in uw telefoon. Door bijvoorbeeld het geven van trainingen, het begeleiden van spaargroepen of het lobbyen bij bedrijven en overheden zorgt Solidaridad ervoor dat boeren, mijnwerkers en arbeiders maximaal profiteren.

Kleinschalige goudmijnbouw in Ghana
In Ghana biedt kleinschalige mijnbouw werk aan naar schatting een miljoen mensen en ondersteunt ongeveer 4,5 miljoen mensen daar omheen.
Er is veel armoede in Ghanese dorpsgemeenschappen die leven van de goudmijnbouw. Met name vrouwen hebben het zwaar. Ze krijgen vaak minder betaald, kunnen veelal geen lening krijgen om hun bedrijf op te richten en worden als zwak gezien.
Om de armoede het hoofd te bieden, krijgen zij met hulp van Solidaridad de kans om met een microkrediet een eigen bedrijf op te zetten en op te komen voor hun rechten. Zo helpen vrouwen zichzelf, hun gezin en de gemeenschap vooruit.
Helpt u mee om nog meer vrouwen deze gouden kans te geven? Via de kerstnachtcollecte op 24 december helpt u hen direct of via NL68 RABO0373 7394 43 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Vlaardingen, o.v.v ‘Solidaridad Kerstnacht Holy’
 
terug