Hulp voor coronaslachtoffers in India, Nepal, Bangladesh en Pakistan

Hulp voor coronaslachtoffers in India, Nepal, Bangladesh en Pakistan

Honderdduizenden besmettingen per dag, overvolle ziekenhuizen en overledenen die daar gewoon op de grond blijven liggen. De acute noodsituatie in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien. Het is een voorbeeld van wat er kan gebeuren als er niet sneller wordt gevaccineerd. Om te voorkomen dat de ramp zich in deze mate uitbreidt naar omringende landen, maar ook naar Afrika en de rest van de wereld, is het nodig om nú in actie te komen. 

Samen met kerken wereldwijd staat Kerk in Actie, samen met u, al langer op tegen corona. Nu slaan ook de samenwerkende hulporganisaties (SHO, waar Kerk in Actie deel van uitmaakt) de handen ineen met ‘Samen in actie tegen corona’. 

 

Het geld dat met deze landelijke actie wordt opgehaald, is voor medische noodhulp aan coronaslachtoffers en om de organisatie van het vaccineren zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Er is bijvoorbeeld grote behoefte aan zuurstof en zorgverleners hebben beschermende kleding en goede vaccinatiematerialen nodig.

 

Wat doet Kerk in Actie?

Kerk in Actie is een van de elf deelnemende samenwerkende organisaties in deze actie. Met het opgehaalde geld kan Kerk in Actie hulp bieden in India en omringende landen. Het geld wordt door Kerk in Actie onder andere besteed aan het verstrekken van medische en zuurstof-voorraden, het opzetten van vaccinatiecentra met behulp van ziekenhuisnetwerken van verschillende kerken en organisaties en opleidingen voor gezondheidswerkers over vaccinaties en COVID-zorg. Een derde van het geld gaat naar COVAX, zodat zij COVID-19-vaccins voor iedereen beschikbaar kunnen maken.

Samen zijn we de kerk in actie: in Nederland, in India, Nepal, Bangladesh en Pakistan.

Lees meer op de website van Kerk in Actie en de samenwerkende hulporganisaties: Giro555.nl

Bedankt voor uw steun!


Onze vraag is eenvoudig en dringend tegelijk: Helpt u mee om de gevolgen van deze ongekende ramp zoveel mogelijk te beperken? Stort uw gift op giro 555 of NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht

terug