Activiteiten > Dienen > Wereldwinkel / Solidaridad Activiteiten > Dienen > Wereldwinkel / Solidaridad
De Wereldwinkel gelooft in eerlijke handel. Alles wat je koopt in de Wereldwinkel is FAIR:food producten en mooie artikelen om cadeau te doen, cadeau te krijgen of gewoon voor jezelf!

De Wereldwinkel staat voor 'fairtrade', eerlijke handel. Uitgangspunten zijn respect voor mens en milieu, een sociale werk- en leefomgeving, duurzame handelsrelaties en ondersteuning. De Wereldwinkel wil, door middel van de directe verkoop van producten uit derde-wereldlanden, duidelijk maken hoe handelsstructuren ook op een andere manier vorm kunnen krijgen. Elk product voldoet aan eerlijke handelsvoorwaarden.

Wereldwinkel Vlaardingen is een bijzondere winkel met inspirerende en exotische producten voor jong en oud. Loop eens vrijblijvend onze winkel binnen en ervaar een andere wereld, voor uw boodschappen, een origineel geschenk of gewoon wat informatie. U bent van harte welkom! Wilt u een cadeau geven? Wij maken er graag voor u een feestelijk cadeau of cadeaupakket van.

De kerstkaarten van Unicef en Amnesty International, en ook de bekende NOVIB kalender zijn bij de Wereldwinkel te koop. Zeker in deze feesttijd is het de moeite waard om eens binnen te stappen: Hoogstraat 104, open van dinsdag t/m zaterdag van 10- 17 uur.

Solidaridad

Eerlijke duurzame handel

Solidaridad ziet eerlijke en duurzame handel als het beste middel om de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Solidaridad helpt boeren bij het verduurzamen van hun landbouwmethoden en het professionaliseren van hun bedrijf. Daarmee verbetert de kwaliteit, neemt de hoeveelheid van de oogst toe en stijgt hun inkomen.

Heel concreet:
In Brazilië geven we kleinschalige sinaasappel boeren, zoals Hercules Edemir Cestaro, handvatten om zelf hun toekomst zeker te stellen.
Ook werken we al meer dan tien jaar in Peru. In die tijd hebben we een volledig biologische en Fair trade bananenteelt opgezet. We hebben wereldwijd al veel boeren kunnen helpen, maar zijn nog niet klaar met ons werk.
Dit jaar starten we het boerenprogramma in India. Een programma dat hard nodig is voor mangoboeren en hun gezinnen.

Elke donatie brengt ons dichterbij ons doel: een eerlijke fruitsector.

Steunt u ons project? Daar plukken boeren de vruchten van.

 
terug