Expositie Anja Brands

Expositie Anja Brands
Vanaf 25 oktober exposeert Anja Brands in het Kerkcentrum. 

Anja Brands, geboren in Rotterdam, getogen in Vlaardingen.
Vanaf haar kindertijd vond zij tekenen en schilderen al leuk. De tekenlessen op de lagere school waren voor haar het leukste vak. Lekker met papier potlood en kleurpotloden aan de gang gaan. Na haar middelbare schooltijd volgde zij de opleiding tot kleuterleidster. Ook daar was handvaardigheid een van haar favoriete vakken.
Hoewel ze dan soms ook bijna twee uur naar het papier kon staren en dacht, wat moet ik nou weer eens tekenen. Thuisgekomen wist ze het dan meestal wel en ging alsnog aan het werk.

Helaas waren er tegen de tijd dat ze afgestudeerd was zo ongeveer meer kleuterleidsters dan kleuters en lukte het haar niet aan het werk te komen. Dan maar kiezen voor die andere grote hobby. Muziek maken. Al vanaf jonge leeftijd kreeg zij pianoles en zat op een van de kinderkoren van Jo Mulder. Zingen was en is haar passie. Ze deed toelatingsexamen voor hoofdvak zang aan een conservatorium en 5 jaar later ontving zij haar diploma.
Ze kon meteen aan de slag als zangdocente bij de muziekschool in Vlaardingen waar ze altijd met veel plezier gewerkt heb. Helaas werd deze in 2013 gesloten en is zij als ZZP’er aan de slag gegaan.

Tijd om die oude hobby tekenen weer eens op te pakken want met al dat lesgeven kwam ze daar niet altijd aan toe. Zeker omdat zij ook nog het Jeugd Musicalkoor tot 2017 leidde waar veel tijd en energie in ging zitten. Hierbij kon ze ook haar passie voor tekenen weer gebruiken en zich uitleven in het schilderen van decors voor de voorstellingen.
Al gaandeweg heeft zij het tekenen en schilderen weer opgepakt. Het resultaat van ca. 10 jaar hangt nu in Kerkcentrum Holy. Anja hoopt dat de bezoeker met plezier langs haar schilderijen en tekeningen loopt en wie weet hangt er binnenkort wel een Anja Brands bij u in de huiskamer.

Het Kerkcentrum is geopend op maandagmorgen, dinsdagmorgen, donderdagmorgen en vrijdagmorgen van 9.00 - 11.00 uur en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.
Informatie: nellekevdl46@kpnmail.nl of 010- 434 9551

Namens de commissie Kunst in de Kerk,
Ria Witvoet, Nelleke van der Luit en Gerry van der Heijden.

terug