Expositie Jennifer Eewijk

Expositie Jennifer Eewijk

Vanaf maandag 29 april tot 3 juni 2019 exposeert Jennifer Eewijk in de hal van het Kerkcentrum Holy.

'Orchideeën, irissen en andere bloemenpracht'. 
Jennifer Eeuwijk (1984, Maassluis) schildert graag bloemen, voornamelijk in aquarel. Ze probeert daarbij de regels van de botanische kunst te hanteren. Sommige werken zijn echter meer decoratief en expressief. Als techniek kiest ze meestal voor aquarel. Dat is een techniek waarbij het schilderij wordt opgebouwd met vele dunne laagjes waterverf.

Inspiratie haalt ze vooral uit de natuur en haar eigen tuin. De schilderijen worden altijd nagemaakt van levende bloemen of van zelfgemaakte foto's. Een schilderij in aquarel vraagt om veel precisie, maar omdat er met dunne laagjes wordt gewerkt zijn kleine correcties vaak nog mogelijk.

Botanische kunst is een wetenschappelijke kunstvorm waarbij bloemen en planten op een natuurgetrouwe wijze worden weergegeven. De bloemen zijn op ware grootte geschilderd. Biologisch moeten de bloemen kloppen. De kunstenaar heeft wel vrijheid in de compositie.U kunt deze expositie bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het kerkcentrum: maandag en woensdag van 9.00 – 12.00 en van 19.00 – 22.00 uur en op dinsdag van 19.00 – 22.00 uur. Over andere openingstijden kunt u bellen: tel. 010-4745644
 
Adres Kerkcentrum Holy
Reigerlaan 47
3136 JJ Vlaardingen


 
terug