Expositie Schilderclub Lia Schäfer

Expositie Schilderclub Lia Schäfer


Van 16 december tot en met 27 januari exposeren cursisten van de schilderclub van Lia Schäfer met landschappen en tafereeltjes geënt op de winter.

De cursus aquarelleren en tekenen wordt op donderdagochtend gegeven bij KADE40.
Halverwege de cursus stappen de leerlingen over op het gebruik van acrylverf.

Aquarel is een van de moeilijkste schildertechnieken, maar de eindresultaten, vooral met een passe-partout zijn steeds weer verrassend.
Dikwijls hetzelfde onderwerp, maar altijd van iedere cursist weer heel anders, met een eigen “handtekening”, zoals dat heet.

Lia begeleidt hen in de aanpak en techniek, van tekening tot eindresultaat en soms zonder tekenen, direct met de penseel. Ze leren over perspectief, contrast, kleurgebruik, nat in nat en nog veel meer, maar vooral: “kijken”. Er is veel ruimte om te experimenteren met andere materialen, zoals pen, fineliners, pastelkrijt, kleurpotlood enzovoorts.

De onderwerpen kunnen zeer variëren, meestal naar aanleiding van een voorbeeld, zoals (eigen) foto’s, plaatjes uit krant of tijdschrift, kalender.
Dit keer dus het onderwerp winter, naar eigen interpretatie weergegeven.
Voor meer informatie, website: www.liaschafer.euU kunt deze expositie bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het kerkcentrum: maandag en woensdag van 9.00 – 12.00 en van 19.00 – 22.00 uur en op dinsdag van 19.00 – 22.00 uur. Over andere openingstijden kunt u bellen: tel. 010-4745644
 
Adres Kerkcentrum Holy
Reigerlaan 47
3136 JJ Vlaardingen


 
terug