Expositie Vlaardingen 750 / Holy 60

Expositie Vlaardingen 750 / Holy 60
Expositie Woonwijk Vlaardingen-Holy 60 jaar
Onze stad Vlaardingen viert dit jaar feest: 750 jaar geleden besloot Floris V Vlaardingen stadsrechten te geven. Het hele jaar 2023 door zijn er op vele plekken manifestaties en feestelijke bijeenkomsten in onze stad. We worden allen door ons stadsbestuur opgeroepen leuke Vlaar DINGEN te doen.
Onze kerkelijke gemeente PWH wil aan deze feestelijkheden een eigen bijdrage leveren. We zijn van plan in ons Kerkcentrum Holy een expositie te organiseren onder het motto : Woonwijk Vlaardingen-Holy 60 jaar.
Na de Oostwijk en de Westwijk werd in 1960 besloten de polder Holiërhoek te gaan bebouwen met woningen. In 1963 werd de eerste nieuwe woning aan de Sperwerlaan opgeleverd. Het eeuwenoude boerenland werd opgespoten met zand, sloten werden gedempt en alle oude boerderijen werden gesloopt. Na de eerste Vogeltjeswijk volgden nog vele andere deel-wijken.
Wij vragen uw medewerking om deze expositie mogelijk te maken.
We zijn op zoek naar beeldmateriaal voor deze tentoonstelling:
Heeft u nog foto’s of ander beeldmateriaal, kaarten, plattegronden, tekeningen o.i.d. over de bouwgeschiedenis van Holy?

Opgespoten zand, bouwkranen, stelconplaten, noodbestrating, de oplevering van uw woning, spelende kinderen in het zand, de eerste sportwedstrijden (voetbal, korfbal e.d.) zijn mogelijke onderwerpen.
Sommige woonstraten zijn zelfs alweer afgebroken.
Het Holy-ziekenhuis kwam, genas en . . verdween.
Aarzel niet als uw (beeld) materiaal heeft en neem contact met ons op.
Als u nog andere onderwerpen weet, laat van U horen!
Ook als u ons wilt helpen met het organiseren van deze expositie, horen we dit graag van U.
Onze woonwijk Vlaardingen-Holy bereikt binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd en het is de moeite waard deze 60+er in het ‘zonnetje’ te zetten.

Cees Burggraaf,
cees.burggraaf@gmail.com
06 1259 3616
 
terug