Vastenactie 2021

Vastenactie 2021
Bericht 8 maart 2021
In de 40 dagentijdcampagne van Kerk in Actie is het thema: ‘Ik ben er voor jou’, waarin zeven de zeven werken van barmhartigheid aan bod komen.

Soep af te halen in de kerk
Ook kunt u zich opgeven voor de Vastensoep.
We kunnen niet met elkaar eten, maar er is wel de mogelijkheid om een lekkere maaltijdsoep te kunnen eten thuis of samen met iemand anders.
Opgeven voor dinsdag 9 maart voor 20.00 uur bij Ria Witvoet.
De soep kunt u dan ophalen bij de Pax Christikerk op vrijdag 5 maart tussen half 5 en half 6
We vragen een vergoeding van minstens € 2. De opbrengst is bestemd voor de projecten in deze Vastentijd.
U kunt Ria bereiken via 010 4742031 of via rwit@hetnet.nl.
Deze Vastensoep - actie duurt de gehele vastentijd.

                       

Vasten
In deze week staan we stil bij de vreemdeling. Hem of haar onderdak bieden onderdak is het werk van Barmhartigheid. Op de Vastenkalender lezen we: ‘Geen huis betekent geen warmte. Voel hoe dat is, door de verwarming lager te zetten en een dikke trui aan te trekken. Dat levert weer een besparing op die je in je potje kunt stoppen!

Geld uitgespaard met het Vasten kan worden overgemaakt naar rekening NL04 INGB 0000 0233 25 t.n.v. Vastenactie Schiedam, Vaardingen, Maassluis. Nog makkelijker is het om deze QR-code te gebruiken:


Derde zondag: De vreemdelingen onderdak bieden in Libanon
Miljoenen Syriërs sloegen op de vlucht voor het aanhoudende geweld en werden gastvrij opgevangen in buurland Libanon. In dit kleine land is inmiddels een op de vier inwoners vluchteling. Dit zet de samenleving onder druk. Huur- en voedselprijzen zijn gestegen en de werkloosheid is verdubbeld. Kerk in Actie helpt zowel vluchtelingen als de arme bevolking van Libanon. Dit project is ook het doel van de tweede collecte van a.s. zondag. Daar hoort een kort filmpje bij, dat hier te bekijken is, maar dat ook in de online-kerkdienst wordt getoond.

Pieter Wapenaar
 
terug