Vredesweek 2020 Vredesweek 2020
Herdenking Hiroshima en Nagasaki.
Op donderdag 6 augustus 2020 werd wereldwijd herdacht dat precies 75 jaar geleden de Japanse steden Hiroshima en, drie dagen later, Nagasaki geconfronteerd werden met een verwoestende aanval met de atoombom. Voor vele honderdduizenden onschuldige burgers waren de gevolgen onbeschrijflijk. De wereld was het op dat moment over één ding eens: dit nooit weer!

In Vlaardingen werd hierbij op 6 augustus op indrukwekkende wijze stilgestaan in het Rosarium van het voormalige Holy-ziekenhuis. Beelden hiervan kunt u terugkijken op  https://youtu.be/ACyRTOqZDB8
Maar de atoombommen zijn de wereld nog niet uit. Alle leven op onze planeet kan in één klap vernietigd worden (momenteel circa 13.500 stuks). 

De symboliek van de kraanvogel.
Wij willen samen met zoveel mogelijk personen kraanvogels vouwen: het Japanse symbool van hoop en vrede, tégen kernwapens. Dit alles om de aandacht te vestigen op bovenstaande.  
Vouw mee voor de vrede, voor een kernwapenvrije wereld. Nodig: papier, bijv. 20 x 20 cm, in een of meerdere kleuren van de zeven kleuren van de regenboog. Volg bijgaande instructie en/of kijk op www.youtube.com/watch?v=tSoCW-Eykh0 of via www.nonukes.nl/kraanvogel.
In Vlaardingen kunnen de kraanvogels ingeleverd worden bij: Albert Heijn (Veerplein) - Boon’s Markt (Van Hogendorplaan) - Hoogvliet (Westhavenkade) - Jumbo (De Loper) - MCD (Dirk de Derdelaan) - de Bibliotheken (Centrum en Holy) - De Windwijzer (Schiedamseweg) - Buurtkamer de VOP (Valeriusstraat 28) - Wijkcentrum West (Prof. Teldersstraat 10) - Minters (Burg. van Lierplein 51).
De kraanvogels zullen in de etalages van het voormalige V&D-pand, voor nu ‘Pand van Vrede & Durf’, worden opgehangen, waarna ze naar Den Haag gaan om ze te overhandigen aan het parlement. Informatie over de actie: via email ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl.
Via dit emailadres kunt u ook gratis vouwblaadjes bestellen.                                                                                                                                                      
 
terug