24 februari: Zingen voor Vrede

24 februari: Zingen voor Vrede
Op 24 februari is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. In een tijd waarin er meer en meer conflicten lijken op te laaien en de gruwelijke gebeurtenissen van oorlogsgeweld ons dagelijks bereiken, is het van belang om verbondenheid te ervaren te midden van verdeeldheid, machteloosheid, boosheid, verdriet en wanhoop.

Om een stem te kunnen geven aan onmacht en uit solidariteit met slachtoffers van wereldwijd oorlogsgeweld en conflicten wordt er op zaterdag 24 februari in Vlaardingen een groot vredeskoor samengesteld. Koorzingen als metafoor en middel tot verbinding en als positief en verbindend signaal in deze tijd van verdeeldheid en oorlogsgeweld.

Op het repertoire staan meerstemmige internationale liederen over vrede, vriendschap en solidariteit waaronder een Oekraïens wiegelied, een Palestijns / Hebreeuws vredeslied en een prachtig Dona Nobis Pacem. De liederen zijn niet moeilijk en iedereen met een stem kan meedoen. Het streven is om mensen van diverse achtergronden, religies en etniciteit samen te brengen en een krachtige boodschap van vrede te delen. Deelname is kosteloos, u kunt zich  aanmelden via www.VoicesOverVlaardingen.nl

WANNEER:
Zaterdag 24 februari 2024
WAAR:
Lucaskerk Vlaardingen – Hoogstraat 26
TIJD:
14.00 uur -  ca. 16.00 uur,
na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van Oekraïense en Palestijnse hapjes.
 
terug