Over ons > Algemeen Over ons > Algemeen

De naam Holy
De wijk Holy ligt aan de noordkant van Vlaardingen en grenst aan het schitterende polderlandschap Midden-Delfland.
De woonwijk Holy is in de zeventig en tachtiger jaren opgebouwd in de Holiërpolder. De naam is mogelijk verwant aan het woord 'hout'. De huidige wijk valt op door het vele groen en de prachtige fietspaden door en om de wijk en uitstekende voorzieningen.
Kortom een fijne wijk om te wonen!

De Wijkgemeente
Voor dat we Protestantse Wijkgemeente Holy werden is er wel wat aan vooraf gegaan.
De Protestantse Wijkgemeente Holy-Zuid werd gevormd door de vroegere Hervormde en Gereformeerde wijkgemeenten die in 1993 officieel zijn samengegaan.
Als noordelijke buur gemeente hadden we de hervormde wijkgemeente Holy-Noord en de Protestantse wijkgemeente Holy-Midden welke in september 2004 de naam Protestantse Wijkgemeente Vredeskerk kreeg.
De aanleiding tot deze naamsverandering was omdat op 1 mei 2004 de Nederlands Hervormde Kerk, Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden officieel fuseerden tot de Protestantse Kerk Nederland.
Uiteindelijk werden de wijkgemeenten Holy-Zuid en Vredeskerk in september 2007 samengevoegd en gaan vanaf dat moment samen verder als Protestantse Wijkgemeente Holy.
Verder zijn er oecumenische contacten met de Rooms Katholieke Parochie van de Pax Christi Kerk.

terug