WELKOM WELKOM
De Protestantse Wijkgemeente Holy is een levende gemeente van mensen, die zich verbonden weet in haar geloof in de Heer. Voor de Wijkgemeente zijn de vieringen het hart van het gemeenschappelijk geloofsleven. Het grote verhaal van God en Israël, en alle mensen die daarmee in en door Jezus van Nazareth zijn verbonden vormen de bron en het geheim van het geloof. Met oog en hart voor elkaar en met een opdracht voor samenleving en wereld kunnen we als Wijkgemeente zinvol functioneren.
 
lees meer »
 
Kerkcentrum Holy Kerkcentrum Holy
 
Kerkdienst bekijken? Kerkdienst bekijken?
Komende vieringen
zondag 4 juni 2023
is er geen viering van onze wijkgemeente.
Wel kunt u om 10:00 uur deviering volgen in de Bethelkerk.
Voorgangers zijn pastor Annabell de Jong en Ds. Yvonne Schoonhoven
De viering is te volgen via de livestream van de Bethelkerk. Klik hier.
 
 
Verbijstering om Oekraïne: "Heer, ontferm U"

Verbijstering om Oekraïne: "Heer, ontferm U"

De oorlog in Oekraïne is vannacht in alle hevigheid losgebarsten. De situatie verandert van minuut tot minuut. Ds. René de Reuver, scriba generale synode: "Met verbijstering kijken we naar de beelden uit Oekraïne. Wij kunnen niet anders dan dit bij God brengen: “Heer, wij roepen U om hulp. Ontferm U over de inwoners van Oekraïne, zie om naar iedereen die getroffen is door het vreselijke oorlogsgeweld."

 
Hobby- & Passiemarkt 2023

Hobby- & Passiemarkt 2023
Op 13 mei werd in het Kerkcentrum Holy een Hobby- & Passiemarkt georganiseerd.
Het was een zeer geslaagde dag waarin we kennis konden maken met elkaars creatieve hobby's en passies.
Hier vindt u een fotoreportage, gemaakt door Bram van der Borden.
 
3 juni: OPA! (Oud Papier Actie)

3 juni: OPA! (Oud Papier Actie)
Helaas zijn er deze maand veel mensen voor niets naar het KCH gekomen.
Excuses voor het ongemak, maar wij zijn afhankelijk van Irado en die hadden geen lege container(s) voor handen en daardoor stonden wij met lege handen.

Op zaterdag 3 juni hopen wij dit goed te maken met een extra grote container (of 2 kleine containers) die dan weer op de stoep staat van het Kerkcentrum Holy.
De afgelopen periode was voor 5 weken en met juni erbij moeten we op een dubbele hoeveelheid uitkomen. U kunt van 9:00 uur tot 11:30 uur bij ons terecht.
Van Irado mogen wij het oud papier (zonder plastic) en karton gewoon bij elkaar doen. Ook oude boeken en tijdschriften zijn van harte welkom.
Vóór de container staat een tafel, zodat u uw papier/karton makkelijk kunt afgeven.
De papierprijs is nog steeds laag (€ 37,50/ton), dus hebben wij véél kilo’s nodig om de goede doelen te blijven steunen, via onze Wijkkas. Wilt u ons daarbij helpen?
Door het oud papier van de buren mee te nemen bijvoorbeeld i.p.v. in de afvalbak.
De hoeveelheid loopt langzaam terug, zo ook helaas de opbrengst, dus moedig uw buren, vrienden en familieleden aan om bij ons hun oud papier en karton te brengen.
Op naar een volle container!! En als u een goed doel weet, horen wij dat graag van u. Graag tot ziens op zaterdag 3 juni, namens de OPA’s:
Henk, Jan, Peter en Ruud
 
 
Wij gaan u wat vertellen Wij gaan u wat vertellen
Het is niet niks als er een bericht binnenkomt van iemand die binnenkort op straat komt te staan.

Het is niet niks als er een bericht binnenkomt van een geloofsgemeenschap die binnenkort op straat komt te staan. Geen kerk meer. Dat kun je niet en wil je niet bedenken.

Toch kwam bij ons, weliswaar via een omweg, de vraag binnen of de kerk (ons Kerkcentrum Holy) plaats kon bieden aan een Adventskerk. Een protestants kerkgenootschap. Om precies te zijn: Adventkerk E Oasis, een kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Zij houden hun samenkomsten op zaterdagen. De locatie waar zij nu hun samenkomsten houden is binnenkort niet meer beschikbaar.
 
lees meer »
 
Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht!
Kijk op onze vacature site en geef je op!
Nog niet alle vacatures zijn hier gemeld, maar wordt binnenkort aangevuld.
Klik hier om de vacatures te zien.
 
Holy Nieuws is weer uit!

Holy Nieuws is weer uit!
Als alles goed is gegaan, heeft u Holy Nieuws weer in uw brievenbus ontvangen.
Ook hier kunt u het blad inzien, evenals de voorgaande edities.
 
Een nieuwe manier van communiceren met de gemeente Een nieuwe manier van communiceren met de gemeente
“Door het teruglopen van het aantal vrijwilligers, die onder meer zorgen voor het bezorgen van het wijkblad ’Holy Nieuws’, ontstaat de behoefte om op een andere manier effectief met elkaar te kunnen communiceren”.

“Nu ook de papieren Orde van Dienst er niet meer is en alles via de beeldschermen in de kerk wordt vertoond, is er geen ruimte meer om actueel nieuws te delen”. De enige ruimte die nu beschikbaar is, is de website. Dit is echter een passieve manier om nieuws te delen, je bent alleen op de hoogte als je zelf iets opzoekt.

Zomaar twee zaken waar we als kerkenraad mee te maken hebben en waarvoor we een oplossing willen vinden. Nu bijna iedereen de beschikking heeft over een computer, laptop of tablet, zouden we graag een bestand willen aanleggen met de e-mailadressen van de gemeenteleden, om via die weg bijv. wekelijks een nieuwsbrief (Holy Actueel) te verspreiden of de link naar de nieuwe editie van Holy Nieuws te delen.

Natuurlijk gaan we er voor zorgen dat u, wanneer u geen computer heeft, of toch liever een papieren versie leest, een papieren versie bezorgd krijgt. We sluiten niemand uit!

Het duurt even om zo’n bestand op te bouwen, maar we moeten ergens beginnen.
Daarom vragen wij u om uw e-mailadres aan ons door te geven. Dat kan op verschillende manieren:

1. Vul het strookje in van het inlegvel bij Holy Nieuws en doe dat in de daarvoor bestemde doos die in de hal van de kerk staat;
2. Klik op deze link en vul de gevraagde gegevens in;
3. Stuur een e-mailtje naar scriba@pknvlaardingenholy.nl en zet in het onderwerp: registreren e-mailadres.

Zodra wij de adressen hebben verzameld en één en ander hebben getest, zullen we beginnen met het gebruik van deze nieuwe manier van communiceren.

Vanwege de privacywetgeving geven wij aan dat uw e-mailadres alleen wordt gebruikt voor communicatiedoeleinden. U kunt te allen tijde uw gegevens laten verwijderen. Mensen die zich via de website registreren kunnen dat zelf doen.
 
 
Kunst in de Kerk: Expostie Tricolore

Kunst in de Kerk: Expostie Tricolore
Expositie van Tricolore in het Kerkcentrum Holy
Lees hier meer over deze expositie.

 
 
Vertrouwenspersoon PGV

Vertrouwenspersoon PGV
Veilige kerk
Als kerkelijke gemeente vormen wij met elkaar een geloofsgemeenschap. Binnen die gemeenschap moet ieder zich veilig kunnen voelen. Dit betekent dat je niet geconfronteerd behoort te worden met ongewenst gedrag van kerkelijk medewerkers, zowel professionals als vrijwilligers. Misbruik in welke vorm dan ook komt in de gehele maatschappij voor en daar zijn wij als kerk niet immuun voor. Het is dan ook belangrijk dat wij ons als gemeenschap bewust zijn dat dit voorkomt en dat er gemeenteleden zijn die hiermee te maken kunnen hebben.

Lees meer
 
Wekelijkse koffiemiddag

Wekelijkse koffiemiddag
Iedere vrijdagmiddag is er in het Kerkcentrum Holy tijd voor koffie of thee!
En natuurlijk iets lekkers erbij.
U bent van harte welkom om elkaar hier te ontmoeten!
En neem ook je buurman of buurvrouw of een andere bekende eens mee. Het is altijd gezellig!
Vrijdagmiddag vanaf 14:00 uur.

Tot dan, namens alle koffie/theeschenkers
Leni van den Berg