Wijkberichten > Wijkbericht Onderweg Wijkberichten > Wijkbericht Onderweg

WIJKBERICHT HOLY 12 juli 2021

» Eerdere wijkberichten     
» Dit wijkbericht in PDF     

Predikant: Ds. Hugo Habekotté
predikant@pknvlaardingenholy.nl
  

Kopij Onderweg – Maandag 12 juli 2021 – Wijkberichten Holy

Diensten

De komende 4 weken bent u natuurlijk van harte welkom in het Kerkcentrum Holy om de vieringen bij te wonen. Op dit moment kunnen we ruim 60 mensen een plaats aanbieden. Wilt u wel even vooraf reserveren? Dat kan via de link op onze website: www.pknvlaardingenholy.nl of door even te bellen met Mw. Corrie van Dorp: tel. 010-4740266. U kunt natuurlijk ook de viering bijwonen via onze livestream op het YouTubekanaal PWH Vlaardingen. Voor u nog even een overzichtje van de vieringen voor de komende 4 weken:
18 juli – Ds. Hugo Habekotté
25 juli – afscheid van Ds. Peterjan van der Wal
1 augustus – Co Elshout
8 augustus – André Betsema

Zoals gezegd: u bent van harte welkom!

Vakantie
Het is inmiddels al weer juli geworden. Dat betekent dat de vakantieperiode weer is aangebroken. Ik wil een ieder die Vlaardingen een korte periode verruilt voor een andere omgeving een hele goede reis toewensen. Geniet van al het moois en rust lekker uit. En kom weer behouden terug!
Blijft u dit keer thuis? Ook dan wil ik een mooie zomerperiode toewensen.
André Betsema

Afwezig
In deze periode zijn ook onze pastores soms afwezig. Wanneer u dringend een beroep op hen wilt doen, dan kunt u contact opnemen met André Betsema, de scriba van de wijkgemeente, tel. 06-54687096. Hij weet wie wanneer beschikbaar is.

Verslagen…
Zo reageerden heel veel mensen begrijpelijk na de aanslag op Peter R. de Vries. Een niet te beschrijven klap: Voor zijn allernaasten als eerste, maar natuurlijk ook voor al diegenen die met hem werkten of voor de nabestaanden van slachtoffers van misdrijven die zich- vaak jarenlang- gesteund wisten door zijn enorme betrokkenheid. Ik besteed er hier aandacht aan omdat ik vast niet de enige ben die hier echt even stil van was. Graag deel ik op deze plek een prachtige tekst van Herman van Veen over deze vreselijke gebeurtenis, omdat het zo goed verwoordt dat deze gebeurtenis iederéén raakt: mensen van allerlei pluimage. En omdat ik het troostrijk vind dat er -wanneer er zulke onzegbaar erge dingen gebeuren - mensen de inspiratie hebben anderen te bemoedigen met teksten die ertoe doen, die helpend of steunend zijn, aan het denken zetten, troosten of hoop geven.
Petra Nijboer

Jewelste door Herman van Veen

In de Lange Leidsedwarsstraat
daar is het altijd
nacht en dag,
dag en nacht
een leven van jewelste.
Daar hoor je honderd talen,
zie je alle kleuren
van die regenboog.
Van de man
die nog zijn hond uitlaat
tot de vrouw
die met de bakker praat,
toeristen
en passanten,
de vent die met zijn hoge nood
nog even
naar de hoeren gaat.
In de Lange Leidsedwarsstraat
daar is het altijd
nacht en dag,
dag en nacht
een leven van jewelste.
Behalve vandaag,
er liggen bloemen op de straat.

Uit handen geven, een bijzondere ervaring
Enkele weken geleden rijd ik op mijn fiets naar het St. Jacobs Gasthuis in Schiedam. In de statige hal wacht ik geduldig tot de persoon met wie ik een afspraak heb naar beneden komt. Na ongeveer een kwartier is het zover en niet veel later gaat de deur van de opnamestudio open. In de ruimte staat een grote tafel met aan weerszijde een niet te missen microfoon. Ik mag plaats nemen en krijg enkele instructies. De overdenking die ik voor de gelegenheid heb geschreven ligt open voor mij. Op het aangegeven teken lees ik het tekstgedeelte uit I Korinthe 1, 10-17 en laat mijn gedachten erover gaan. De microfoon met plopkap vangt mijn stemgeluid op en na afloop is de geluidstechnicus meer dan tevreden over de verstaanbaarheid. Op de weg terug naar Vlaardingen denk ik na over de uitzending waarin mijn tekst zal worden opgenomen. Wie luisteren ernaar, hoe komt het over? Het verschil met de kerkdienstuitzendingen vanuit Holy, daar weet je tot op zekere hoogte nog wie er kijken en luisteren. Gemeenteleden die naar de kerk komen, ontmoet je bij de uitgang. Inmiddels is de uitzending geweest. Misschien hebt u op radio Wetering afgestemd, misschien is een ander van wie we het nooit zullen weten, geraakt door de boodschap. In elk geval het ‘uit handen geven’ is mij niet eerder zo duidelijk geworden.
ds. Hugo M. Habekotté

Oproep gastvrouw/gastheer koffie/theemiddag
Ook in de zomermaanden willen wij elkaar op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur ontmoeten in de hal van het Kerkcentrum en bij mooi weer buiten. Een plek van ontmoeting voor een gesprek onder het genot van een kop koffie of thee. Om dit te realiseren zijn wij op zoek naar uitbreiding van het huidige team. Iets voor jou ?
Bij voldoende aanmeldingen heb je max 1 x per maand dienst.
Voor inlichtingen en aanmelding:
Connie Koole: connie.koole@hotmail.nl
Corrie van Dorp: corrievandorp@hetnet.nl tel.010-4740266

Geslaagden
Ondanks dat het dit jaar anders ging dan de jaren vóór 2020, zijn de eindexamens dit jaar wél doorgegaan. Iedereen die inmiddels geslaagd is willen van vanaf deze plek van harte feliciteren! Ook wensen we hen succes met alles wat komen gaat. Mocht het voor jou dit jaar niet gelukt zijn: neem de tijd om de teleurstelling te verwerken en weet dat er weer een nieuwe kans zal komen.

Expositie verlengd
De huidige expositie in de hal van het Kerkcentrum is verzorgd door André Pelgrim. We hebben besloten om deze expositie te verlengen tot eind augustus. Beslist een bezoek waard. Kom bijvoorbeeld even kijken tijdens de wekelijkse koffiemiddag op vrijdag van 14.00 – 16.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken om een bezoek te brengen via tel. 010-4745644. Wellicht heeft André tijd om de expositie persoonlijk aan u toe te lichten. Maakt u dan een afspraak met hem op 010 4741788 of 06-14516463

Oud Papier Actie
Op zaterdag 7 augustus staan de containers, zoals gebruikelijk, wéér op de stoep
van het Kerkcentrum Holy aan de nieuw ingerichte Reigerlaan. Hier kunt u tussen
9:00 – 11:30 uur terecht om uw oud papier (zonder plastic) en karton (gescheiden)
bij ons in te leveren. Daarna haalt Irado de containers op!!
Wij houden nog steeds 1,5 meter afstand en vóór de containers staan tafels geplaatst waarop u uw papier/karton kunt afgeven. Daar de papierprijs vrij hoog is (€ 97,50/ton) kunnen wij véél kilo’s goed gebruiken om onze goede doelen te blijven steunen via de Wijkkas.
Opbrengst: juni: 3.900 kg - € 380,25
Allen hartelijk dank voor uw bijdrage en graag tot ziens op zaterdag 7 augustus,
namens de OPA’s: Harm, Henk, Jan en Ruud

Iets leuks, iets nieuws: Samen vieren deel 2
Zoals eerder gezegd hebben we het plan opgevat om komend seizoen één keer in de vier maanden een bijeenkomst te houden voor de jarigen van de maanden ervoor. Wél is het goed te noemen dat het hier gaat om alle gemeenteleden die tussen de 80 en 85 jaar zijn geworden en niet - zoals eerder vermeld in Holynieuws - om alle tachtigplussers. De eerste hebben we gepland op
maandagmiddag 4 oktober 14.30 uur. Als u bij deze groep hoort, krijgt u vanzelf een persoonlijke uitnodiging.
Bram van der Borden, Marleen van der Vlies, Loes Hössen, Hugo Habekotté en Petra Nijboer

Bedankt!
Lieve mensen,
Ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor al die lieve kaarten, brieven, telefoontjes en overige blijken van medeleven na het onverwachte overlijden van mijn zus en maatje Corry.
Het heeft voor mij ontzettend veel betekend.

En ik weet:
Sterven is niet het licht uitdoen,
Maar de lamp doven,
Omdat de dageraad aanbreekt.

En in die dageraad zal ik verder gaan, alle mooie herinneringen die we samen en met anderen beleefd hebben, blijven koesteren.
Leni van den Berg

In memoriam
Zondag 4 juli 2021 is overleden Neeltje (Nelie) van der Hoogt-den Boer in de leeftijd van 98 jaar. De laatste jaren woonde zij in het Zonnenhuis. Tot op hoge leeftijd was zij belangstellend en nieuwsgierig in de goede zin van het woord, naar wat er om haar heen gebeurde. Als het even kon wilde zij ‘buiten’ zijn. De warmte van de zon voelen, de geuren van het park ruiken, genieten van het gezelschap om haar heen.
De kinderen en kleinkinderen herinneren haar als een lieve moeder en oma die altijd vol interesse was naar hun baan of studie. Een familielid vertelt mij na de begrafenis dat zij in het Zonnehuis door familie, vrienden en bekenden niet is vergeten.
De begrafenis heeft vrijdag plaatsgevonden op de begraafplaats Holy.
Een lied dat tijdens deze plechtigheid werd gedraaid is Tears in Heaven van Eric Clapton. Would you know my name / If I saw you in heaven? / Would it be the same / If I saw you in heaven? Zal er herkenning zijn; zal het hetzelfde zijn daar in de Hemel? Wie kan daar zekerheid over geven? Wij geloven dat achter de deur van de dood de plaats is die wij Hemel noemen. Daar mag Neeltje van der Hoogt-den Boer thuis zijn in de liefde bij God. Wij wensen de kinderen, klein- en achterkleinkinderen en allen die in Nelie van der Hoogt-den Boer een geliefde missen, kracht van de Allerhoogste toe.
ds. Hugo M. Habekotté     

  

 
 
 

EERDERE WIJKBERICHTEN   

 
December      
November      
Oktober      
September      
Augustus      
Juli 12 jul    
Juni 14 jun 28 jun  
Mei 10 mei 31 mei  
April 12 apr 26 apr  
Maart 15 mrt 29 mrt  
Februari 1 feb 15 feb  
Januari 2021 4 jan 18 jan  
 

 
December 7 dec 14 dec 4 jan 18 jan 1 feb
November 2 nov 9 nov 16 nov 23 nov 30 nov
Oktober 5 okt 12 okt 19 okt 26 okt  
September 21 sep 28 sep      
Augustus 3 aug        
Juli 6 jul        
Juni 8 jun 15 jun 22 jun 29 jun  
Mei 4 mei 11 mei 18mei 25 mei  
April 6 apr 20 apr      
Maart 2 mrt 9 mrt 16 mrt 23 mrt 30 mrt
Februari 3 feb 10 feb 17 feb 24 feb  
Januari 2020 6 jan 13 jan 20 jan 27 jan  
 
 
December 2 dec 9 dec 16 dec    
November 4 nov 11 nov 18 nov 25 nov  
Oktober 7 okt 14 okt 21 okt 28 okt  
September 2 sep 9 sep      
Augustus 5 aug 26 aug      
Juli 1 juli 8 juli 15 juli    
Juni          
Mei 6 mei 13 mei 20 mei 27 mei  
April 1 apr 8 apr 15 apr 29 apr  
Maart 4 mrt 11 mrt 18 mrt 25 mrt  
Februari 4 feb 11 feb 18 feb 25 feb  
Januari 2019 7 jan 14 jan 21 jan 28 jan  
 
December 3 dec 10 dec 17 dec    
November 5 nov 12 nov 19 nov    
Oktober 1 okt 8 okt 15 okt 22 okt 29 okt
September 3 sep 10 sep 17 sep 24 sep  
Augustus 20 aug 27aug      
Juli 9 jul 30 jul      
Juni 4 jun 11 jun 18 jun 25 jun  
Mei 7 mei 14 mei 28 mei    
April 23 apr 30 apr      
Maart 5 mrt 12 mrt 19 mrt 26 mrt  
Februari 5 feb 12 feb 19 feb 26 feb  
Januari 2018 29 jan        
 
December 4 dec 11 dec 18 dec 8 jan  
November 6 nov 20 nov 27 nov    
Oktober 9 okt 16 okt 23 okt 30 okt  
September 4 sep 11 sep 18 sep 25 sep 2 okt
Augustus 21 aug 28 aug      
Juli 3 juli 24 juli      
Juni - 12 juni 19 juni 26 juni  
Mei 08 mei 15 mei 22 mei 29 mei  
April 3 apr. 10 apr. 24 apr. 01 mei  
Maart 06 mrt. 13 mrt. 20 mrt 27 mrt  
Februari 06 feb. 13 feb. 20 feb 27 feb  
Januari 2017 02 jan. 09 jan. 16 jan. 23 jan. 30 jan.
 
December 5 dec. 12 dec. 19 dec.    
November 7 nov. 14 nov. 21 nov. 28 nov,  
Oktober 3 okt. 10 okt. 17 okt. 24 okt. 31 okt.
September 5 sept. 12 sept. 19 sept. 26 sept.  
Augustus 1 aug. - - 22 aug. 29 aug.
Juli 4 juli 11 juli - -  
Juni 6 juni 13 juni 20 juni 27 juni  
Mei 2 mei 9 mei - 23 mei 30 mei
April 2016 4 apr. 11 apr. 18 apr. -  


  
terug