Wijkberichten > Wijkbericht Onderweg Wijkberichten > Wijkbericht Onderweg

WIJKBERICHT HOLY 27 maart 2023

» Eerdere wijkberichten     
» Dit wijkbericht in PDF     

Predikant: Ds. Hugo Habekotté
predikant@pknvlaardingenholy.nl
  


KOPIJ ONDERWEG – 27 MAART 2023 – WIJKBERICHTEN HOLY

Zondag 2 april is het Palmpasen. Het wordt een feestelijke dienst waaraan familiegroep Jun haar medewerking verleent. De Keltische muziek geeft een extra vrolijk tintje aan de intocht van Jezus in Jeruzalem. Laat het ‘Hosanna!’ maar klinken. We hopen natuurlijk op een geweldige opkomst en als er stoelen bij moeten […]. En na afloop is er natuurlijk koffie of limonade met iets lekkers.

Stille week
Tijdens het project van de kindernevendienst hebben we elke zondag de ‘verandercoach’ op bezoek gehad. Het was soms ‘passen en meten’ en er werd een loopje genomen met de tijd. Voor de Stille week zijn er enkele veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Of de verandercoach daar een aandeel in heeft gehad, laat ik in het midden. Van 3-5 april zijn er avondgebeden die om 19.30 uur beginnen.
De Witte Donderdag begint om 18:30 uur met een gezamenlijke broodmaaltijd in de hal van de kerk. Daarna is er een afsluitende vesper rondom de symbolen van het Heilig Avondmaal. De muzikale omlijsting van de vesper wordt verzorgd door Jaap van Toor en Anke de Geus.
Goede Vrijdag (in de Bethelkerk) en Stille zaterdag (in Kerkcentrum Holy) zijn de vieringen gezamenlijk met de Bethelkerk. Deze vieringen beginnen om 19:00 uur. Hieronder leest u daar meer over. Met Pasen vieren we de Opstanding van Jezus Christus en het leven dat de dood heeft overwonnen. Deze dienst begint om 10:00 uur in het Kerkcentrum. U en jij zijn van harte welkom.
Ds. Hugo Habekotté

Op 16 april zal Ds. Casper van Dorp onze voorganger zijn.

Paaswake
Dit jaar vieren wij met de wijkgemeente Ambacht-Oost twee van de diensten in de Stille week samen. Op Goede Vrijdag (7 april) in de Bethelkerk zijn de voorgangers ds. Yvonne Schoonhoven en ds. Hugo Habekotté. Tijdens de Paaswake in Kerkcentrum Holy zijn de voorgangers: pastor Annabell de Jong en Petra Nijboer. Nieuw dit jaar is dat u in deze viering gelegenheid heeft uw eigen huispaaskaars aan de Paaskaars aan te steken Als u dit wilt, neem dan gerust uw eigen kaars mee. We kijken ernaar uit om deze diensten met elkaar te vieren!

Bloemengroet Pasen
Als gemeente willen wij een meelevende gemeente zijn die midden in de samenleving staat. De bloemengroet is hier een mooi voorbeeld van. Elke zondag gaan de bloemen uit de kerk als teken van verbondenheid en met een groet naar iemand binnen of buiten de gemeente. Bij bijzondere momenten in iemands leven kunnen  gemeenteleden dan ook worden verrast met een bloemetje van de kerk. Denk hierbij aan situaties, zoals ziekte, rouw, geboorte of een jubileum. Momenten, waarbij mensen wel een beetje troost of meeleven kunnen gebruiken.
Omzien naar elkaar, weten dat je met elkaar verbonden bent in goede, maar ook in minder goede tijden. Het is een mooi gebruik om na de viering van Paasmorgen bloemen, (voorheen waren het tulpen ) die weg gebracht konden worden. Nu zou het een mooi gebaar zijn als u als gemeentelid op Paasmorgen bloemen mee wilt nemen. Bosje narcissen, bakje violen hyacinten die u dan op de aangegeven plek in het liturgisch centrum kunt neerleggen Na de kerkdienst worden deze door de kerkgangers bezorgd bij gemeenteleden die wat extra aandacht kunnen gebruiken. Hiermee worden onderling contact en omzien naar elkaar gestimuleerd.
Pasen is en blijft een lentefeest. Als de natuur gul geeft, mogen wij dat ook doen.
Tineke van der Hoek
 
Rijdienst voor de diensten van Goede Vrijdag en Stille Zaterdag

“Een gezamenlijke dienst van twee wijkgemeenten is leuk, maar hoe kom ik daar?’’ Als u graag naar de diensten in het andere kerkgebouw wilt komen, maar u hebt geen vervoer dan kunt u zich melden bij Truus van der Meer en Marianne de Wilt.
Voor Holy: Truus van der Meer (010-4750794). Dit gaat om de dienst van vrijdag die in de Bethelkerk gehouden zal worden.
Voor Ambacht-Oost: Marianne de Wilt (010-4343588). Dit gaat dus om de dienst van zaterdag die in kerkcentrum Holy gevierd zal worden.

Oud Papier Actie (OPA)
Op zaterdag 1 april  (neen, dit is géén grap) staat de container weer op de stoep van het Kerkcentrum Holy. Ja, u leest het goed, 1 container!! Van Irado mogen wij het oud papier (zonder plastic) en karton gewoon bij elkaar doen in de container.
U kunt vanaf 9:00 tot 11:30 uur bij ons terecht. Boeken en tijdschriften zijn ook welkom.
Vóór de container staan er tafels, zodat u uw papier/karton makkelijk kunt  afgeven.
De papierprijs (€ 38,75/ton) is nog steeds laag, dus hebben wij véél kilo’s nodig om de goede doelen te blijven steunen, via onze Wijkkas. Wilt u ons daarbij helpen?
Door het oud papier van de buren mee te nemen bijvoorbeeld i.p.v. in de afvalbak.
De hoeveelheid loopt langzaam terug, zo ook helaas de opbrengst, dus moedig uw buren, vrienden en familieleden aan om bij ons hun oud papier en karton te brengen.
Op naar een volle container!! En als u een goed doel weet, horen wij dat graag van u. Opbrengst februari: 2.740 kg - € 106,18.
Allen hartelijk dank voor uw bijdrage en graag tot ziens op zaterdag 1 april, namens de OPA’s: Henk, Jan, Peter en Ruud

Voedselbank: PRODUCT VAN DE MAAND
Allereerst bedankt voor het mooie resultaat van vorige maand: Zes volle kratten met groenteconserven! Deze maand willen we graag verzorgingsproducten ontvangen. De vraag is het grootst naar doucheproduct en tandpasta.
Alvast bedankt weer voor uw hulp!
Atie van Witzenburg

Hobby/Passiemarkt
Afgelopen september is er door de wijkgemeente Centrum-West een hobby/passiemarkt georganiseerd en dat werd een groot succes! Het was heel erg leuk om van gemeenteleden eens te zien waar ze in hun vrije tijd mee bezig zijn. De andere wijken werden daar toen ook bij uitgenodigd. Als wijkgemeente Holy hebben wij toen gezegd dat de volgende editie door ons zou worden georganiseerd. Dit gaat gebeuren en wel op zaterdag 13 mei van 10.00 uur tot 15.00 uur. Dus… heeft u een hobby, bent u actief  bezig met een goed doel, of  doet u iets creatiefs en wilt u daar iets van laten zien die dag, geef u dan op bij Corrie van Dorp. U kunt zich ook melden bij haar als u eerst meer wilt weten. (telefoon: 4740266, mailadres: corrievandorp@hetnet.nl).

Muzikaal talent?
Vanuit de taakgroep ‘eredienst’, waarin we met onze predikanten Hugo en Petra en een zestal gemeenteleden onze erediensten voorbereiden en bespreken, kwam het voorstel om met een klein groepje eens te kijken wat voor muzikaliteit, qua instrumenten en stemmen, in onze gemeente schuilgaat. Ik schrijf bewust ‘schuilgaat’ omdat we natuurlijk vele gemeenteleden kennen die een instrument bespelen of kunnen zingen, zowel volwassenen als kinderen, maar er zijn vast nog velen onder u die uit bescheidenheid of verlegenheid nog niet ‘uit de muzikale kast zijn gekomen’!

Wat zou het fijn en verrassend zijn als u of jij zich toch eens zou willen beraden om zich bij één van ons te melden. En ouders, vraag jullie muzikale kind ook of ze af en toe iets willen instuderen voor in de dienst! We hopen dan een muzikale namenlijst samen te kunnen stellen waar we voor de erediensten gebruik van kunnen maken.

Stelt u zich eens voor: een prachtig pianospel, een héél mooi lied, een klein ensemble, een trompet bij het orgel, een zangduo enz. of één van de kinderen of meerdere die iets zingen met de gitaar, kortom: laat uw bel, laat uw trom, laat uw bel-trom horen! En dit alles ter aanvulling en afwisseling van alle muzikale mensen die we al in onze gemeente hebben! Schroom niet en bel even, of spreek ons aan na de dienst! We hopen op veel enthousiaste of desnoods aarzelende reacties en bedenk: alles ter opluistering en omlijsting van onze erediensten.
Muziek ontroert, heelt, maakt blij en verbindt!
Richard Hendriks, Jaap v. Toor, André en Marja van Aperen (0654234092)

Bedankt!
Dank voor het mooie boeket wat ik heb mogen ontvangen afgelopen zondag.
De bos staat op mijn kamer  in het raamkozijn van het Zonnehuis en ik geniet er elke dag van. Vriendelijke groet,
Siert Toren

Langs deze weg willen we iedereen bedanken voor de lieve berichtjes en mooie kaarten die we mochten ontvangen in verband met de geboorte van ons tweede kleinkind Lieva Sophia, dochter van onze zoon Tom en schoondochter Mercedes.
Hugo en Anja Habekotté

  

 
 
 

EERDERE WIJKBERICHTEN   

 
December      
November      
Oktober      
September      
Augustus      
Juli      
Juni      
Mei      
April      
Maart 13 mrt 27 mrt  
Februari 13 feb 27 feb  
Januari 2023 16 jan 30 jan  
 

 
December 12 dec 2 jan  
November 14 nov 28 nov  
Oktober 3 okt 17 okt 31 okt
September      
Augustus 22 aug    
Juli 25 juli    
Juni 27 juni    
Mei 9 mei 23 mei  
April 11 apr 25 apr  
Maart 14 mrt 28 mrt  
Februari 14 feb 28 feb  
Januari 2022 3 jan 17 jan 31 jan
 

 
December 13 dec    
November 1 nov 15 nov 29 nov
Oktober 4 okt 18 okt  
September 6 sep    
Augustus 9 aug    
Juli 12 jul    
Juni 14 jun 28 jun  
Mei 10 mei 31 mei  
April 12 apr 26 apr  
Maart 15 mrt 29 mrt  
Februari 1 feb 15 feb  
Januari 2021 4 jan 18 jan  
 

 
December 7 dec 14 dec 4 jan 18 jan 1 feb
November 2 nov 9 nov 16 nov 23 nov 30 nov
Oktober 5 okt 12 okt 19 okt 26 okt  
September 21 sep 28 sep      
Augustus 3 aug        
Juli 6 jul        
Juni 8 jun 15 jun 22 jun 29 jun  
Mei 4 mei 11 mei 18mei 25 mei  
April 6 apr 20 apr      
Maart 2 mrt 9 mrt 16 mrt 23 mrt 30 mrt
Februari 3 feb 10 feb 17 feb 24 feb  
Januari 2020 6 jan 13 jan 20 jan 27 jan  
 
 
December 2 dec 9 dec 16 dec    
November 4 nov 11 nov 18 nov 25 nov  
Oktober 7 okt 14 okt 21 okt 28 okt  
September 2 sep 9 sep      
Augustus 5 aug 26 aug      
Juli 1 juli 8 juli 15 juli    
Juni          
Mei 6 mei 13 mei 20 mei 27 mei  
April 1 apr 8 apr 15 apr 29 apr  
Maart 4 mrt 11 mrt 18 mrt 25 mrt  
Februari 4 feb 11 feb 18 feb 25 feb  
Januari 2019 7 jan 14 jan 21 jan 28 jan  
 
December 3 dec 10 dec 17 dec    
November 5 nov 12 nov 19 nov    
Oktober 1 okt 8 okt 15 okt 22 okt 29 okt
September 3 sep 10 sep 17 sep 24 sep  
Augustus 20 aug 27aug      
Juli 9 jul 30 jul      
Juni 4 jun 11 jun 18 jun 25 jun  
Mei 7 mei 14 mei 28 mei    
April 23 apr 30 apr      
Maart 5 mrt 12 mrt 19 mrt 26 mrt  
Februari 5 feb 12 feb 19 feb 26 feb  
Januari 2018 29 jan        
 
December 4 dec 11 dec 18 dec 8 jan  
November 6 nov 20 nov 27 nov    
Oktober 9 okt 16 okt 23 okt 30 okt  
September 4 sep 11 sep 18 sep 25 sep 2 okt
Augustus 21 aug 28 aug      
Juli 3 juli 24 juli      
Juni - 12 juni 19 juni 26 juni  
Mei 08 mei 15 mei 22 mei 29 mei  
April 3 apr. 10 apr. 24 apr. 01 mei  
Maart 06 mrt. 13 mrt. 20 mrt 27 mrt  
Februari 06 feb. 13 feb. 20 feb 27 feb  
Januari 2017 02 jan. 09 jan. 16 jan. 23 jan. 30 jan.
 
December 5 dec. 12 dec. 19 dec.    
November 7 nov. 14 nov. 21 nov. 28 nov,  
Oktober 3 okt. 10 okt. 17 okt. 24 okt. 31 okt.
September 5 sept. 12 sept. 19 sept. 26 sept.  
Augustus 1 aug. - - 22 aug. 29 aug.
Juli 4 juli 11 juli - -  
Juni 6 juni 13 juni 20 juni 27 juni  
Mei 2 mei 9 mei - 23 mei 30 mei
April 2016 4 apr. 11 apr. 18 apr. -  


  
terug