WELKOM WELKOM
De Protestantse Wijkgemeente Holy is een levende gemeente van mensen, die zich verbonden weet in haar geloof in de Heer. Voor de Wijkgemeente zijn de vieringen het hart van het gemeenschappelijk geloofsleven. Het grote verhaal van God en Israël, en alle mensen die daarmee in en door Jezus van Nazareth zijn verbonden vormen de bron en het geheim van het geloof. Met oog en hart voor elkaar en met een opdracht voor samenleving en wereld kunnen we als Wijkgemeente zinvol functioneren.
 
lees meer »
 
Kerkcentrum Holy Kerkcentrum Holy
 
Verbijstering om Oekraïne: "Heer, ontferm U"

Verbijstering om Oekraïne: "Heer, ontferm U"

De oorlog in Oekraïne is vannacht in alle hevigheid losgebarsten. De situatie verandert van minuut tot minuut. Ds. René de Reuver, scriba generale synode: "Met verbijstering kijken we naar de beelden uit Oekraïne. Wij kunnen niet anders dan dit bij God brengen: “Heer, wij roepen U om hulp. Ontferm U over de inwoners van Oekraïne, zie om naar iedereen die getroffen is door het vreselijke oorlogsgeweld."

 
Bloemen voor Vrede

Bloemen voor Vrede
In het bloemperk van ons Kerkcentrum bloeien de viooltjes in de vorm van de Oekraïense vlag. We bidden met elkaar om vrede.
 
 
Vredesweek 2022

Vredesweek 2022
Van 18 – 25 september. Het thema is simpelweg: Vrede. De poster van Len Munnik spreekt verder voor zich.
De oecumenische viering ter afsluiting van de Vredesweek is in Kerkcentrum Holy op 25 september om 10:30 uur.
 
 
Kerkdienst bekijken? Kerkdienst bekijken?
Via deze link kunt u de kerkdiensten live bijwonen of later bekijken:
YouTube kanaal pwhvlaardingen

Komende vieringen
zondag 7 augustus - 10:00 uur - Kerkcentrum Holy
Ds. Suzan ten Heuw
Klik hier voor de Orde van Dienst
 
Jeugdwerkonderzoek

Jeugdwerkonderzoek
Hallo allemaal,

Zo vlak voor de vakantie een vraag aan iedereen die zich aangesproken voelt. Want, we willen gaan starten met een speciaal onderzoek binnen de Protestantse gemeente Vlaardingen. Maar, deze is anders dan degene hiervoor, want we doen deze keer een jeugdwerkonderzoek. Het is tijd om met jongeren te praten in plaats van alleen over jongeren te praten.

We vragen alle jongeren en mensen die een hart hebben voor jongeren om hieraan mee te werken want we zijn juist op zoek naar jullie stem! Dus, help ons mee om een beeld te krijgen van jullie ideeën, gedachtes en gevoelens. Op die manier kunnen wij er ook voor zorgen dat de PGV een plek is waar jullie je thuis voelen.

Het eerste gedeelte van het onderzoek is simpel, we hebben een vragenlijst gemaakt die jullie kunnen invullen. Scan de qr-code of klik op de link en je kunt gelijk aan de slag. De vragenlijst is anoniem dus je kunt zeggen wat jij wilt zeggen, niet wat wij misschien willen horen.

Na de zomer volgen de volgende stappen, ook hier hebben we weer jullie input nodig. Wat we gaan doen, dat horen jullie later van ons. Maar weet er zeker van dat we dan ook jullie weer betrekken in het hele proces.

Dit is de link: https://forms.gle/dAiyZsTSUJ4BqkML6 of scan de QR-codeVriendelijke groet,
Rob van Mourik
Jeugdwerker Protestantse Gemeente Vlaardingen
 
Uitnodiging voor het gelegenheidskoor bij de viering Kerkterras

Uitnodiging voor het gelegenheidskoor bij de viering Kerkterras
Op 21 augustus is er weer een Zomerterrasviering in het Hof op het terrein van het Zomerterras.
Dit jaar wordt de muziek verzorgd vanuit het koor Impuls uit de Pax Christikerk. Natuurlijk moet daarvoor gerepeteerd worden. We hebben de volgende data gepland:
Woensdag 22 juni
Woensdag 29 juni
Woensdag 17 augustus
We repeteren in de Pax Christikerk aan de Reigerlaan, van 20.00 tot 22.00 uur.

In principe is Iedereen die mee wil doen welkom, naast de leden van Impuls is er echter ruimte voor zo’n dertig deelnemers.

Tot 22 juni!

Dick Nels -  dirigent Impuls.
djnels@live.nl
 
 
Holy Actueel Holy Actueel
Oud Papier Actie (OPA):
Als dit stukje wordt geschreven lijkt het nog ver weg, maar op zaterdag 6 augustus staan de containers gewoon weer op de stoep voor het Kerkcentrum Holy en daar kunt u tussen 9:00–11:30 uur terecht om uw oud papier (zonder plastic) en karton (gescheiden) bij ons in te leveren.
Vóór de containers staan er tafels, zodat u uw papier/karton makkelijk kunt  afgeven.
De papierprijs blijft maar stijgen en is nu € 143,75/ton, maar de kilo’s blijven (helaas) een beetje achter qua hoeveelheid, dus moedig uw buren, vrienden en familieleden aan om bij ons hun oud papier en karton te brengen. Op naar volle containers!!
Opbrengst juni: 3.000 kg - € 431,25.
Allen hartelijk dank voor uw bijdrage en graag tot ziens op zaterdag 6 augustus,
namens de OPA’s: Harm, Henk, Jan en Ruud.

Kopij voor Holy Actueel? Stuur naar: holyactueel@pknvlaardingenholy.nl
Kopij voor Onderweg? Stuur naar: onderweg@pknvlaardingenholy.nl
 
Activiteitenkalender juli

Activiteitenkalender juli
Zomerprogramma voor jongeren
Het jongerenwerk van Minters organiseert in de zomervakantie een Zomerprogramma voor verschillende leeftijden. Het volledige programma is terug te vinden op www.minters.nl onder de pagina’s ‘jongerenwerk’ en ‘activiteiten’. Houd de socials van Minters in de gaten voor meer nieuws rondom de activiteiten.

Woensdag 06 en 20 juli 14.00 uur
Eucharistieviering met aansluitend (14.45) koffie/ thee en ontmoeting.
Iedereen is welkom in de Pax Christikerk. Reigerlaan 51. Neem ook eens kijkje in de boekenkast, kies een boek en neem gratis mee. Fijn lezen in de vakantie.

Vrijdagavond 08 juli meditatie in de Pax Christikerk
Tijd: van 20.00 - 21.00 uur, daarna gelegenheid voor napraten en
ontmoeting. Opgeven vooraf via koalsie@upcmail.nl

Activiteiten voor jongeren op de bouwspeelplaats bij de kinderboerderij
De activiteiten zijn van 11 juli tot en met 19 augustus.

Donderdag 14 juli
Van 10.00 tot 12.00 uur Ontmoetingsochtend in de Pax Christikerk.
Koffie en/of thee staan klaar, gevolgd door een gezellige, iedere keer wisselende invulling van de ochtend.

Zondag 17 juli
Feestelijke High Tea met zoete en hartige lekkernijen in de Pax Christikerk.
Start 12.30 uur. Kosten 6,00 euro.
Opgeven is noodzakelijk. Dat kan via email: lucascooking.vld@gmail.com

Iedere vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur staan de deuren van het Kerkcentrum Holy open. Je kunt zomaar binnen lopen voor een kopje koffie/thee en een gezellig samen-zijn.

Iedere 2e vrijdagmiddag van de maand in centrum de Bijenkorf
Van 13.30 – 16.00 Bingo in de Imker/Koninginnezaal
 
Vertrouwenspersoon PGV

Vertrouwenspersoon PGV
Veilige kerk
Als kerkelijke gemeente vormen wij met elkaar een geloofsgemeenschap. Binnen die gemeenschap moet ieder zich veilig kunnen voelen. Dit betekent dat je niet geconfronteerd behoort te worden met ongewenst gedrag van kerkelijk medewerkers, zowel professionals als vrijwilligers. Misbruik in welke vorm dan ook komt in de gehele maatschappij voor en daar zijn wij als kerk niet immuun voor. Het is dan ook belangrijk dat wij ons als gemeenschap bewust zijn dat dit voorkomt en dat er gemeenteleden zijn die hiermee te maken kunnen hebben.

Lees meer
 
Kerstwandeling

Kerstwandeling
Hallo allemaal, het is nog geeneens zomer en we zijn al aan het nadenken over de kerstdagen. Maar, een goed begin is het halve werk. Elk jaar zijn er met kerst talloze prachtige diensten in onze kerken, maar dit jaar willen we iets anders gaan doen. We willen gaan kijken of het mogelijk is om een kerstwandeling te organiseren. Tijdens een kerstwandeling zijn kinderen, gezinnen en wie maar wil uitgenodigd om het Kerstverhaal mee te beleven, alleen dan niet in de kerk. Nee, want het Kerstverhaal komt naar mensen toe. In de straten van Vlaardingen worden op verschillende plekken, langs een looproute, scenes uit het Kerstverhaal nagespeeld. Bezoekers kunnen op die manier al lopend het Kerstevangelie meemaken.

Op dit moment zijn we op zoek naar mensen die mee willen helpen met de voorbereidingen voor de kerstwandeling. We hebben tot nu toe en groepje van 3 personen, maar we zijn druk op zoek naar meer mensen. Dus, kijk jij ook al uit naar Kerst en naar het Kerstverhaal bij de mensen brengen? Stuur dan even een mailtje naar: jeugdwerker@pknvlaardingen.nl

Dit is een activiteit die bovenwijks kan plaatsvinden, reageer dan ook gerust. Als alles goed gaat, dan gaan we op een later moment op zoek naar mensen die een rol willen spelen in een van de verschillende scenes.

Vriendelijke groet
Rob van Mourik, jeugdwerker Vlaardingen
 
 
Holy Nieuws is weer uit! Holy Nieuws is weer uit!
 

Als alles goed is gegaan, heeft u Holy Nieuws weer in uw brievenbus ontvangen.
Ook hier kunt u het blad inzien, evenals de voorgaande edities.
 
Wekelijkse koffiemiddag

Wekelijkse koffiemiddag
Iedere vrijdagmiddag is er in het Kerkcentrum Holy tijd voor koffie of thee!
En natuurlijk iets lekkers erbij.
U bent van harte welkom om elkaar hier te ontmoeten!
En neem ook je buurman of buurvrouw of een andere bekende eens mee. Het is altijd gezellig!
Vrijdagmiddag vanaf 14:00 uur.

Tot dan, namens alle koffie/theeschenkers
Leni van den Berg