Activiteiten > Muziek > JUN Activiteiten > Muziek > JUN

Samen muziek maken is al jaren onze passie en wat is er mooier om dit met je eigen familie te doen? Samen met André zong ik al vanaf we elkaar leerden kennen eind jaren zestig, we zongen destijds negro spirituals in een door ons zelf gevormde gospelgroep van vijf personen. We zijn altijd blijven zingen, ook in de jaren dat onze kinderen geboren werden. En zo zijn onze vier kinderen al heel jong met zingen en het bespelen van één of meerdere instrumenten vertrouwd geraakt. Het was vooral André's wens om ooit met het gezin een muzikale groep te vormen en voor anderen te gaan zingen. Deze wens is uitgekomen, we zingen en spelen al ruim 20 jaar met elkaar en de laatste jaren treden we zeer regelmatig op voor een wisselend publiek. We zingen songs, geïnspireerd door de Keltische muziek en ook namen we een aantal songs mee van onze Ierland-reizen.

Luisterliedjes dus, maar ook traditionele spirituals waarvan we onze eigen bewerking maakten. We maakten zelf teksten op bestaande melodieën en ook dochter Anne schreef voor een aantal liedjes zelf de muziek en tekst. De nummers die we met de groep zingen worden afgewisseld met solo zang en muzikale gedeelten. De laatste 10 jaren is onze gezinsgroep uitgebreid met zwager Ed en schoonzoon Deniz. Zo groeiden we dus uit tot wat we nu zijn Jun, een kort maar krachtige (Chinese jongens) naam wat staat voor puur/echt, en dát willen we zijn: Puur en echt!

De rolverdeling is als volgt:
André; zang, gitaar, bluesharp, harmonica, ukelele
Marja: zang, tenor-sopraanfluit
Janneke: zang, gitaar, percussie
Anne: zang, viool, gitaar, bluesharp
Doortje: zang, gitaar, fluit
Deniz: basgitaar
Ed: snaredrums
Daan: banaan

Met trots presenteerden we in 2011 onze e.d. waar er intussen al veel van verkocht zijn!
Onze CD bevat een keur van nummers als spirituals, luisterliedjes en Ierse songs. Met de titel' so take my hand' (naar de gelijknamige song) willen wij zingend onder woorden brengen dat we in de storm van het leven niet
zonder elkaar kunnen maar elkaar juist hard nodig hebben omdat het alleen niet te doen is.
Wij als Jun worden geïnspireerd om te zingen en willen zo wat liefde en licht brengen voor mensen die dat zo hard nodig hebben.

Marja van Aperen
terug