Activiteiten > Muziek > Vredescantorij Activiteiten > Muziek > Vredescantorij
Onze cantorij dankt zijn naam aan het feit dat wij de cantorij van de voormalige Vredeskerk (aan de Olmendreef) waren. Zo'n 25 jaar geleden is de cantorij aldaar opgericht. Momenteel hebben wij 40 leden. Enkelen van hen vormen een soort bestuur. Iemand zorgt voor "lief en leed" en de daarbij behorende geldelijke middelen, anderen zorgen voor de inwendige mens en de voorzitter, Thonie Trommel regelt alle organisatorische zaken. Een geweldige inzet van dit groepje.

Sinds het nieuwe liedboek is uitgekomen houdt de cantorij zich daar voornamelijk mee bezig. Een groot deel van het nieuwe liedboek is min of meer bekend, maar er zijn vele nieuwe/onbekende liederen bijgekomen. Daarom proberen wij zoveel mogelijk vernieuwend en ondersteunend te zijn.
Ook zingen wij samen met de Holycantorij bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar.
De Vredescantorij doet ook wel eens mee tijdens de kerstviering van Verzorgingshuis Harg/Spaland in Schiedam en in het Zonnehuis.

Zin om mee te doen?
Wij repeteren op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 in het Kerkcentrum Holy en drinken daarna altijd thee of koffie met iets erbij.
Dus… we zingen niet alleen: we zijn er ook voor elkaar.
 
terug