Wijkberichten > Wijkbericht Onderweg Wijkberichten > Wijkbericht Onderweg

WIJKBERICHT HOLY 25 juli 2022

» Eerdere wijkberichten     
» Dit wijkbericht in PDF     

Predikant: Ds. Hugo Habekotté
predikant@pknvlaardingenholy.nl
  

KOPIJ ONDERWEG – 25 juli 2022 – Wijkgemeente Holy

Ook deze Onderweg
is weer voor 4 weken. Een overzichtje van de vieringen in deze periode: Op 31 juli en op 7 augustus zal Ds. Hugo Habekotté onze voorganger zijn en op 14 augustus Ds. Hans Buurmeester. Op 21 augustus zal er weer een Kerkterras plaatsvinden. Meer informatie hierover vindt u in deze Onderweg.
Ik wens u allen goede vieringen toe.
André Betsema

100 dagen zonder auto
U herinnert zich misschien nog de overdenking die ik voor de vakantie heb gehouden over het klimaat. In de jaren 90 had Frank Kramer een televisieprogramma met bovenstaande titel. Na de dienst komt er iemand naar mij toe en zegt: ‘Daar’ – met 100 dagen zonder auto, ‘zul jij het nog wel moeilijk mee krijgen.’ En inderdaad kan ik hem geen ongelijk geven. Binnenkort staat de eerste kerkdienst elders weer in mijn agenda. Practice what you preach, dat is de stille hint achter de opmerking die ik meeneem tijdens onze vakantie. Met de caravan naar Italië, een rit van 16 uur. Na Venlo begint mijn rug al te protesteren wat de hele verdere reis het geval zal blijven. De tussentijdse stops die we in gedachten hadden, zoals andere jaren blijkt de haast om op onze bestemming te komen het te winnen van de voorgenomen planning. De camping bij Maria Laach laten we links liggen, een dutje bij 36 graden langs de snelweg en weer door. Inmiddels hebben we twee prachtige weken Italië achter de rug. We hebben genoten van onze zoon, schoondochter en kleinkind die ook een weekje over zijn gekomen. Het meer van Lugano, de slapende generaal met zijn vrouw, het bergmassief als uitzicht vanaf de camping. De ontmoeting met oude bekenden. De vriendelijke campingeigenaar. Als we daar allemaal aan denken, doen we het volgend jaar zo weer. Maar dan wel zonder caravan want die is inmiddels verkocht en met een auto op batterijen in één keer door is geen optie meer. Bijkomstig voordeel ook een beetje beter voor het klimaat.
ds. Hugo Habekotté

Klimaattafel
Zoals u misschien al gezien heeft, staat er sinds enkele weken naast de Oekraïne aandacht tafel nu nog een tweede tafel. Dat is onze klimaat/duurzaamheid tafel. Er liggen enkele flyers, wat achtergrond informatie en wat inkijk exemplaren van boeken die gaan over duurzaamheid en over wat de kerk daarin zou kunnen betekenen. Neem gerust en kijkje en vul eventueel aan. Na de zomer willen we op verschillende manieren aan de slag met dit thema.
Petra Nijboer

Nieuw Ringleiding systeem kerkzaal
Het nieuwe systeem is aangeschaft, geïnstalleerd en getest en kan gebruikt worden bij samenkomsten in de kerkzaal. Bij de ingang van de kerkzaal staat het laadstation met de ontvangers. Er zijn, vooralsnog, 11 ontvangers. Maximaal 11 personen kunnen dus tegelijk van het systeem gebruik maken. Het systeem is, zo nodig, uit te breiden.

Voor personen met gehoortoestellen, die geschikt zijn voor ringleiding ontvangst zijn 5 hals lussen (plus ontvanger) beschikbaar die eenvoudig in de ontvanger kunnen worden ingeplugd en daarna omgehangen. Op de gehoortoestellen dient dus de stand ringleiding ontvangst ingeschakeld te worden.
Voor personen met gehoortoestellen, die niet geschikt zijn voor ringleiding ontvangst zijn 6 oor-luidspreker snoeren (plus ontvanger) beschikbaar, die eenvoudig in de ontvanger kunnen worden ingeplugd en daarna op het linker of rechter oor kunnen worden geplaatst. Let op: Het eigen gehoor apparaat uit het betreffende oor verwijderen.

De hals lussen en oor-luidspreker snoeren hangen naast het laadstation. Beiden kunnen worden bijbesteld indien noodzakelijk. Na het inschakelen van de ontvanger is het geluid direct in het oor te horen. Graag helpen we u zo nodig de eerste keren bij het gebruik. We hopen hiermee de verstaanbaarheid van de vieringen voor betrokkenen te vergroten.
Jan van der Meer en Eric Jan Peereboom

Bedankt
Vlaardingen, juli 2022
Beste gemeenteleden,
Hartelijk dank voor de vele bemoedigingen en gelukwensen, rond en op onze trouwdag. Het was een dag van vieren en gedenken, van verbondenheid en trouw.
Onze grootste dankbaarheid is aan Hem, de Allerhoogste, op Wie wij ons vertrouwen stellen en bij Wie wij mogen schuilen. De collecte na de trouwdienst met als doel ‘Stichting Woord & Daad noodhulp Oekraïne’ heeft dankzij u het mooie bedrag van
€ 817,25 opgebracht!
Hartelijke groeten,
Gert Weerheim en Ina Moerman

Bedankt
Op zondag 3 juli werden wij verrast met een mooie bos bloemen. Hartelijk dank hiervoor.
Joop en Riek Bezemer

Central Meldpunt Overlijden
Jarenlang hebben we als Protestantse Gemeente Vlaardingen een dergelijk meldpunt gehad. Na een pauze van een aantal jaar hebben we weer een meldpunt. Elders in Onderweg leest u daar meer over. Onze pastoraal assistent Loes Hössen was bereid om deze taak op zich te nemen. Als predikanten en kerkelijk werkers zijn we heel blij dat Loes dit gaat doen.

Wij gedenken, Atie Egberts-Kornaat die op 22 juni jl op 90 jarige leeftijd is overleden. De laatste jaren van haar leven woonde zij in Uitzicht waar zij liefdevol verzorgd werd en fijne medebewoners om haar heen had.
Atie was sinds 31 oktober 1996 weduwe van Jan Egberts. Het leven alleen vond zij moeilijk. Zij was een vrouw die van gezelligheid hield en mensen om haar heen. Sociaal was zij ook, je kon een beroep op haar doen en voor zover dat in haar vermogen lag hielp zij je. Heel vrolijk kon zij zijn en ze had humor. Haar avonturen brachten veel mensen tot lachen. Hachelijke avonturen soms met haar scootmobiel.
Atie is vooral huisvrouw, echtgenoot en moeder geweest. Een aantal jaren was zij werkzaam in het Holy ziekenhuis. De laatste jaren genoot zij van haar achterkleinkinderen. Dagelijks keek zij naar de foto’s en filmpjes die haar kleindochter trouw stuurde. Daar teerde zij op en dat gaf haar vreugde. Haar leven lang was zij een trouwe kerkgangster. Toen zij niet meer naar de kerk kon, luisterde ze naar de diensten via de usb opname en volgde ze de diensten via you tube.
Ze bleef tot het laatst toe belangstellend naar een ieder. Zorgelijk was zij ook. Zorgen over alles en iedereen. Dat maakte haar leven niet makkelijk. De oorlog heeft daar een rol in gespeeld en haar karakter. Gelukkig vond zij de laatste dagen van haar leven vrede en rust. In het bijzijn van haar dochter, oudste kleindochter en jongste zus, stierf zij nadat wij voor haar zongen: Dan ga ik op tot Gods altaren, tot God mijn God de Bron van vreugd. Zij is eindelijk thuis!
Marjan Egberts

In memoriam
Op donderdag 8 juli 2022 is overleden de heer Adrianus (Aad) van Papeveld in de leeftijd van 91 jaar. Hij woonde de laatste tijd met zijn vrouw in Drieën-Huijzen Zuid aan de Graaf Walramlaan 100. Zij waren achtenzestig jaar getrouwd en in de woorden van Aad van Papeveld hadden al vijfenzeventig jaar verkering. Dat ze dan ook ‘gescheiden’ van elkaar moesten wonen, daar hadden ze het moeilijk mee. De allereerste keer dat ik bij de heer van Papeveld op bezoek kom valt mij het archief op dat tegen de wand van zijn kamer staat. Hij vertelt dat hij jarenlang betrokken is geweest bij de historische vereniging van Vlaardingen. Uit een van de mappen haalt hij een foto van zijn vader tevoorschijn. Hij was schoenmaker – en geen schoenhersteller, voegt hij eraan toe. De zwart-wit foto doet oude tijden in zijn herinnering herleven. Tijdens andere gesprekken is ook zijn vrouw aanwezig. Op de rouwbrief staat: Waar liefde woont gebied de Heer zijn zegen. En liefde is het gebleven tot op hoge leeftijd. De zorg voor elkaar, het meeleven met de ander. De weinige woorden waarmee zij elkaar begrijpen. ‘Dat is een nadeel van lang samen zijn’ zegt Aad, ‘je weet al wat de ander wil zeggen voordat ze het heeft uitgesproken.’ Op 14 juli is voorafgaande aan zijn begrafenis de dankdienst voor zijn leven gehouden. Wij wensen mevrouw van Papeveld, de kinderen, klein- en achterkleinkinderen Gods nabijheid en zegen toe. Op de witte steen staat zijn naam geschreven. Het is teken dat zijn naam voor altijd gekend en bewaard wordt in de liefde van God onze Hemelse Vader.
ds. H.M. Habekotté

  

 
 
 

EERDERE WIJKBERICHTEN   

December      
November      
Oktober      
September      
Augustus      
Juli 25 juli    
Juni 27 juni    
Mei 9 mei 23 mei  
April 11 apr 25 apr  
Maart 14 mrt 28 mrt  
Februari 14 feb 28 feb  
Januari 2022 3 jan 17 jan 31 jan
 

 
December 13 dec    
November 1 nov 15 nov 29 nov
Oktober 4 okt 18 okt  
September 6 sep    
Augustus 9 aug    
Juli 12 jul    
Juni 14 jun 28 jun  
Mei 10 mei 31 mei  
April 12 apr 26 apr  
Maart 15 mrt 29 mrt  
Februari 1 feb 15 feb  
Januari 2021 4 jan 18 jan  
 

 
December 7 dec 14 dec 4 jan 18 jan 1 feb
November 2 nov 9 nov 16 nov 23 nov 30 nov
Oktober 5 okt 12 okt 19 okt 26 okt  
September 21 sep 28 sep      
Augustus 3 aug        
Juli 6 jul        
Juni 8 jun 15 jun 22 jun 29 jun  
Mei 4 mei 11 mei 18mei 25 mei  
April 6 apr 20 apr      
Maart 2 mrt 9 mrt 16 mrt 23 mrt 30 mrt
Februari 3 feb 10 feb 17 feb 24 feb  
Januari 2020 6 jan 13 jan 20 jan 27 jan  
 
 
December 2 dec 9 dec 16 dec    
November 4 nov 11 nov 18 nov 25 nov  
Oktober 7 okt 14 okt 21 okt 28 okt  
September 2 sep 9 sep      
Augustus 5 aug 26 aug      
Juli 1 juli 8 juli 15 juli    
Juni          
Mei 6 mei 13 mei 20 mei 27 mei  
April 1 apr 8 apr 15 apr 29 apr  
Maart 4 mrt 11 mrt 18 mrt 25 mrt  
Februari 4 feb 11 feb 18 feb 25 feb  
Januari 2019 7 jan 14 jan 21 jan 28 jan  
 
December 3 dec 10 dec 17 dec    
November 5 nov 12 nov 19 nov    
Oktober 1 okt 8 okt 15 okt 22 okt 29 okt
September 3 sep 10 sep 17 sep 24 sep  
Augustus 20 aug 27aug      
Juli 9 jul 30 jul      
Juni 4 jun 11 jun 18 jun 25 jun  
Mei 7 mei 14 mei 28 mei    
April 23 apr 30 apr      
Maart 5 mrt 12 mrt 19 mrt 26 mrt  
Februari 5 feb 12 feb 19 feb 26 feb  
Januari 2018 29 jan        
 
December 4 dec 11 dec 18 dec 8 jan  
November 6 nov 20 nov 27 nov    
Oktober 9 okt 16 okt 23 okt 30 okt  
September 4 sep 11 sep 18 sep 25 sep 2 okt
Augustus 21 aug 28 aug      
Juli 3 juli 24 juli      
Juni - 12 juni 19 juni 26 juni  
Mei 08 mei 15 mei 22 mei 29 mei  
April 3 apr. 10 apr. 24 apr. 01 mei  
Maart 06 mrt. 13 mrt. 20 mrt 27 mrt  
Februari 06 feb. 13 feb. 20 feb 27 feb  
Januari 2017 02 jan. 09 jan. 16 jan. 23 jan. 30 jan.
 
December 5 dec. 12 dec. 19 dec.    
November 7 nov. 14 nov. 21 nov. 28 nov,  
Oktober 3 okt. 10 okt. 17 okt. 24 okt. 31 okt.
September 5 sept. 12 sept. 19 sept. 26 sept.  
Augustus 1 aug. - - 22 aug. 29 aug.
Juli 4 juli 11 juli - -  
Juni 6 juni 13 juni 20 juni 27 juni  
Mei 2 mei 9 mei - 23 mei 30 mei
April 2016 4 apr. 11 apr. 18 apr. -  


  
terug