Activiteiten > Muziek > Vredescantorij Activiteiten > Muziek > Vredescantorij
Onze cantorij dankt zijn naam aan het feit dat wij de cantorij van de voormalige Vredeskerk (aan de Olmendreef) waren. Zo'n 25 jaar geleden is de cantorij aldaar opgericht. Momenteel hebben wij 40 leden. Enkelen van hen vormen een soort bestuur. Iemand zorgt voor "lief en leed" en de daarbij behorende geldelijke middelen, anderen zorgen voor de inwendige mens en de voorzitter, Thonie Trommel regelt alle organisatorische zaken. Een geweldige inzet van dit groepje.
 
lees meer »
 
Activiteiten > Muziek > JUN Activiteiten > Muziek > JUN

Samen muziek maken is al jaren onze passie en wat is er mooier om dit met je eigen familie te doen? Samen met André zong ik al vanaf we elkaar leerden kennen eind jaren zestig, we zongen destijds negro spirituals in een door ons zelf gevormde gospelgroep van vijf personen. We zijn altijd blijven zingen, ook in de jaren dat onze kinderen geboren werden. En zo zijn onze vier kinderen al heel jong met zingen en het bespelen van één of meerdere instrumenten vertrouwd geraakt. Het was vooral André's wens om ooit met het gezin een muzikale groep te vormen en voor anderen te gaan zingen. Deze wens is uitgekomen, we zingen en spelen al ruim 20 jaar met elkaar en de laatste jaren treden we zeer regelmatig op voor een wisselend publiek. We zingen songs, geïnspireerd door de Keltische muziek en ook namen we een aantal songs mee van onze Ierland-reizen.
lees meer »
 
Activiteiten > Muziek > KAYA Activiteiten > Muziek > KAYA

Na zo'n 15 jaar hebben nog steeds veel plezier in het muzikaal mogen bijdragen aan kerkdiensten en af en toe een huwelijksdienst, begrafenis of zoals vorig jaar bij de uitreiking van de Geuzenpenning. Het is mooi om, in overleg met anderen, iets moois en passends neer te zetten. Bij onze start in de Vredeskerk meenden we dat er meer ruimte moet zijn voor eigentijdse muziek in de diensten. Vanuit de "Andere diensten" is toen Kaya ontstaan. We zijn nu een hecht trio bestaande uit; Bert van der Meer - drums, percussie; Stefan Smaling -Toetsen; Jan de Hek - Gitaar en Zang.
lees meer »
 
Activiteiten > Muziek > Pauluskoor Activiteiten > Muziek > Pauluskoor
Een jaar of 6 geleden bedacht Bert van der Meer, één van onze muzikale gemeenteleden, dat het aardig zou zijn om de PKN musical "Met De Groeten Van Paulus" in te studeren. Na een oproep in "Onderweg" meldden zich ca. 20 mensen aan die zich vast beten in de musical. Na ruim een jaar oefenen werd de musical in het kerkcentrum Holy opgevoerd. Het was een groot succes!
lees meer »